Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkés töltött padlizsán

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán (nagyobb)
  • 30 dkg csirkefelsőcomb-filé
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi őrölt kakukkfű
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • bors

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájuk a belsejét, megsózzuk, és félretesszük. A csirkehúst 1 cm-es kockákra aprítjuk, a gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát finomra, a kivájt padlizsánhúst 1 cm-es kockákra vágjuk.
    2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a csirkehúst, és nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát, és keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a padlizsánhússal még 1 percig pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük a reszelt sajt felével és a tojással.
    3. A húsos-gombás ragut a szárazra törölt és besózott padlizsánokba töltjük. Mindegyik tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Paradicsomsalátát kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Amelyik alja billegne, abból kicsit leszelünk töltés előtt, így nem dől el a padlizsánunk sütés közben. A paradicsomsalátához kell 2 db nagyobb paradicsom, 1 kisebb fej lilahagyma, 1 szál kakukkfű és egy kis galambbegysaláta, valamint durva tengeri só és egy kis olívaolaj.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin