Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés tökös rizs

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 kg főzőtök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 25 dkg főtt rizs
  • bors

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk és apró kockákra vágjuk.
  2. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott tök felét, megsózzuk, felöntjük 1 dl vízzel és megfőzzük.
  3. Amikor már puha, villával, vagy botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a felaprított kaprot és összeforraljuk.
  4. A húst felkockázzuk és a maradék tökkel együtt, kevés olajon jól átpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
  5. A párolt rizst összeforgatjuk a tejszínes tökpürével, majd a tökös - húsos raguval kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek