Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés tésztasaláta

MME MME
2/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemelleket félbevágjuk, a rajtuk levő zsírt eltávolítjuk. A húst egy lapos edénybe tesszük, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a chili felével,
fóliával letakarjuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük pácolódni. A gyömbért lereszeljük, a petrezselymet nagyon apróra vágjuk. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó hártyákat eltávolítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, a salátákat kisebb darabokra szaggatjuk.
Elkészítés: A tésztát sós vízben “al dente”, azaz nem túl puhára megfőzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. Az öntethez a gyömbért, 1 evőkanál petrezselymet, a vörös- és fehérborecetet, a mézet, a szójaszószt, a maradék chilit és 1 tk. vizet mixerben összedolgozzuk, majd lassanként hozzáadunk 6 evőkanál olajat is. Tovább mixeljük, amíg az öntet krémes állagúvá válik. A tésztát még melegen összekeverjük az öntet felével. A maradék olajat felhevítjük, a csirkemell minden oldalát 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük benne, kivesszük, és fél cm vastag csíkokra vágjuk. A salátát a tányérokra helyezzük, rátesszük a tésztát, a húst, a narancsgerezdeket és a paprikacsíkokat, majd petrezselyemmel megszórjuk. Végül a maradék öntettel leöntjük, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss