A csirkemelleket megmossuk, kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hevített növényi zsiradékon megpirítjuk és félre tesszük. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott lila hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.
A gombát megmossuk, megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd a hagymás alaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt alacsony fokozaton megpároljuk. (A gomba vizet ereszt, ebben párolódik.) Levesszük a fedőt, és magas hőfokon megpirítjuk a gombát. Megszórjuk petrezselyemmel, és jól összeforgatjuk.
A lehűtött főtt tésztát, a jégsalátát, a sült csirkemellkockákat, a sült gombát, a reszelt sajtot és a tejfölős öntetet összekeverjük egy nagy tálban. Tálalásnál még reszelt sajtot szórunk a tetejére.
Olvass tovább a recept szerzőjéről, a mindenmentes étkezésről >>>
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre