Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkés taco házi tortillával és kétféle szósszal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Az oregánós tortillához:
  • 60 dkg búza finomliszt
  • 1 db közepes méretű főtt burgonya
  • 2-3 dl langyos víz
  • friss vagy morzsolt oregánó
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj vagy olvasztott margarin
  • A paradicsomos salsához:
  • 5 db húsos paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • chiliszósz (üveges)
  • korianderlevél
  • oregánó
  • cukor
  • őrölt bors
  • olaj
  • A salátához:
  • 1 db jégsaláta
  • fél kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • póréhagymacsíra
  • felcsíkozott répa
  • A csirkéhez:
  • 1 egész tanyasi csirkemell
  • A páchoz:
  • olaj
  • 2 dundi gerezd fokhagyma
  • lágy currypor
  • őrölt bors
  • sötét szójaszósz
  • A bundához:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A joghurtos rózsabors-szószhoz:
  • 5 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél vöröshagyma reszelve
  • 2 kiskanál balzsamecet
  • fél citrom leve
  • 2 kiskanál cukor
  • 8 dkg rózsabors
  • 2 kiskanál mustár

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához egy tálban összekeverem a hozzávalókat, a főtt burgonyát áttöröm, majd lassan adagolom bele a folyadékot, csak annyit amennyit felvesz. Kézzel összegyúrom, nem kell sokáig, csak amíg elválik az edény falától, és rugalmas, nem ragacsos tésztát kapok. Lefedem, és fél órát állni hagyom.

    Ezalatt készítem el a paradicsomos szószt. Egy edényben kevés olajon dinsztelem a lereszelt hagymákat, majd hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, amit előtte forró vízbe pottyantottam, hogy a héját könnyebben tudjam lehúzni. Fűszerezem ízlés szerint, egy kevés csípős chiliszószt is adok hozzá. Lassú tűzön 10 percet forralom kevergetve, és készen is van.

    A rózsabors szószhoz a rózsaborsot klopfolóval szétnyomkodom, majd olajon a hagymával együtt dinsztelem, ezután kerül bele a joghurt, a citromlé, a mustár, a só, a cukor, a balzsamecet, lassú forralással, kevergetve (a cukor miatt leéghet) besűrítem, ez kb. 25 perc.

    Ezután a tésztát kiborítom az asztalra, és késsel folyamatosan felezgetem, amíg 8-12 kisebb gombócot nem kapok. Nyújtófával egészen vékonyra kinyújtom (a legjobb szilikonlapon), lehetőleg megtartva a kerek formát.

    Bekapcsolom az elektromos sütőt 200 C fokra, és szárazon pár percig sütöm mindkét oldalukat. Egymásra rakom őket, majd lefedem, hogy ne hűljön ki és ne száradjon tovább, mert akkor törik.

    A salátához egy nagy tálban összekeverem a vékony csíkokra vágott uborkát, az apró kockákra vágott paradicsomot és a vékonyra szelt jégsalátát a többi hozzávalóval.

    A rántott csirkéhez először egy kisebb tálban összekeverem a pác hozzávalóit, és az 1-2 cm-es hosszú csíkokra vágott csirkemellfiléket beleforgatom. Lefedem, és a hűtőben másnapig állni hagyom. Másnap hagyományos módon bepanírozom és kisütöm.

    A megsült húsokat vékonyan felkockázom vagy csíkozom, és a salátával, szósszal a tortilla közepére halmozom. Tölcsért formázok belőle vagy csak félbehajtom, és melegen tálalom a szószokkal.

Megjegyzés

Ha mindent magunk készítünk, akkor olcsóbb, finomabb, de sokáig tart. Ha készen vesszük a tortillát és készen kapható szószokkal tálaljuk, akkor nagyon gyors, így is nagyon finom, de egy picit drágább.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin