Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés taco házi tortillával és kétféle szósszal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Az oregánós tortillához:
  • 60 dkg búza finomliszt
  • 1 db közepes méretű főtt burgonya
  • 2-3 dl langyos víz
  • friss vagy morzsolt oregánó
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl olaj vagy olvasztott margarin
  • A paradicsomos salsához:
  • 5 db húsos paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • chiliszósz (üveges)
  • korianderlevél
  • oregánó
  • cukor
  • őrölt bors
  • olaj
  • A salátához:
  • 1 db jégsaláta
  • fél kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • póréhagymacsíra
  • felcsíkozott répa
  • A csirkéhez:
  • 1 egész tanyasi csirkemell
  • A páchoz:
  • olaj
  • 2 dundi gerezd fokhagyma
  • lágy currypor
  • őrölt bors
  • sötét szójaszósz
  • A bundához:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A joghurtos rózsabors-szószhoz:
  • 5 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél vöröshagyma reszelve
  • 2 kiskanál balzsamecet
  • fél citrom leve
  • 2 kiskanál cukor
  • 8 dkg rózsabors
  • 2 kiskanál mustár

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához egy tálban összekeverem a hozzávalókat, a főtt burgonyát áttöröm, majd lassan adagolom bele a folyadékot, csak annyit amennyit felvesz. Kézzel összegyúrom, nem kell sokáig, csak amíg elválik az edény falától, és rugalma s, nem ragacsos tésztát kapok. Lefedem, és fél órát állni hagyom.

    Ezalatt készítem el a paradicsom os szószt. Egy edényben kevés olajon dinsztelem a lereszelt hagymákat, majd hozzáadom az apróra vágott paradicsom ot, amit előtte forró vízbe pottyantottam, hogy a héját könnyebben tudjam lehúzni. Fűszerezem ízlés szerint, egy kevés csípős chiliszószt is adok hozzá. Lassú tűzön 10 percet forralom kevergetve, és készen is van.

    A rózsabors szószhoz a rózsaborsot klopfolóval szétnyomkodom, majd olajon a hagymával együtt dinsztelem, ezután kerül bele a joghurt, a citromlé, a mustár, a só, a cukor, a balzsamecet, lassú forralással, kevergetve (a cukor miatt leéghet) besűrítem, ez kb. 25 perc.

    Ezután a tésztát kiborítom az asztalra, és késsel folyamatosan felezgetem, amíg 8-12 kisebb gombócot nem kapok. Nyújtófával egészen vékonyra kinyújtom (a legjobb szilikonlapon), lehetőleg megtartva a kerek formát.

    Bekapcsolom az elektromos sütőt 200 C fokra, és szárazon pár percig sütöm mindkét oldalukat. Egymásra rakom őket, majd lefedem, hogy ne hűljön ki és ne száradjon tovább, mert akkor törik.

    A salátához egy nagy tálban összekeverem a vékony csíkokra vágott uborkát, az apró kockákra vágott paradicsom ot és a vékonyra szelt jégsalátát a többi hozzávalóval.

    A rántott csirkéhez először egy kisebb tálban összekeverem a pác hozzávalóit, és az 1-2 cm-es hosszú csíkokra vágott csirkemellfiléket beleforgatom. Lefedem, és a hűtőben másnapig állni hagyom. Másnap hagyományos módon bepanírozom és kisütöm.

    A megsült húsokat vékonyan felkockázom vagy csíkozom, és a salátával, szósszal a tortilla közepére halmozom. Tölcsért formázok belőle vagy csak félbehajtom, és melegen tálalom a szószokkal.

Megjegyzés

Ha mindent magunk készítünk, akkor olcsóbb, finomabb, de sokáig tart. Ha készen vesszük a tortillát és készen kapható szószokkal tálaljuk, akkor nagyon gyors, így is nagyon finom, de egy picit drágább.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin