Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés rizsfelfújt medvehagymás-korianderes zöldborsókrémmel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db csirkecomb lebőrözve, kicsontozva
  • 15 dkg főtt rizs
  • 2 db tojás
  • 5 dkg érlelt házi sonka
  • 5 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 ágacska kakukkfű
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 babérlevél
  • bors
  • A zöldborsókrémhez:
  • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 7-8 levél medvehagyma (fagyasztott)
  • 1 evőkanál aprított friss korianderzöld
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés

Elkészítés: Enyhén sós vízben 1 babérlevéllel puhára főzzük a rizst. A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk és apró kockára vágjuk.

Serpenyőben vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit, és együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel.

Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját és hozzáadjuk a raguhoz, majd hozzáadjuk az előzőleg megfőzött rizst. Lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, kiszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet. A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük, és hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.

Miután megsült a felfújt, a zöldborsókrémmel tálaljuk.

Megjegyzés

Ez az étel tökéletes újrahasznosításra is. Ha marad egy kis sült húsunk, főtt rizsünk, már bele is vághatunk. Nagyon egyszerű és mutatós ételt készíthetünk rövid idő alatt. Használhatunk hozzá csirke- vagy pulykahúst, akár kolbászt vagy bacont is tehetünk bele. És persze a zöldségek is szabadon választhatók. Ízvilágában tegyük különlegessé, bátran használjuk friss zöldfűszereket hozzá. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss