Csirkés rizottó

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg rizs
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,75 l csirkeleves
  • őrölt bors
  • csipetnyi sáfrány
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg parmezán
  • 5 dkg füstölt sonka

Elkészítés

    Elkészítés: A kockákra vágott csirkehúst a forró olajon fehéredésig sütjük, majd a meghámozott, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát rádobjuk, és megfuttatjuk. A rizst beleöntjük, néhány percig pirítjuk. A borral felengedjük, majd a levest is apránként belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, a sáfránnyal fűszerezzük. A parmezán felét lereszeljük, és a vajjal együtt belekeverjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és a rizsbe forgatjuk. A maradék parmezánnal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

A csirkelevest kockából is készíthetjük.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin