Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés rizottó gombával

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek margarin
  • 15 dkg gomba
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 db csirkehúsleves-kocka
  • 25 dkg rizs
  • 2 dl száraz fehér bor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk, a gombát megmossuk, mindkettőt felkockázzuk. A csirkét felszelteljük, a sajtot lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk. A leveskockákat feloldjuk egy liter vízben. A csirkét 2 ek margarinon megpirítjuk, majd kivesszük a lábasból.
    2. A gombát a vajas lábasban, plusz egy evőkanál vajjal aranybarnára pirítjuk, és a húshoz tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst  és üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és lassú tűzön elforraljuk belőle az alkoholt.
    3. Apránként hozzáöntjük a levest. Mindig akkor adjuk hozzá a következő merőkanálnyit, amikor az előzőt már fölvette a rizs.
    4. A végén hozzákeverjük  a húst és a gombát, majd a parmezánt. A jó rizottó krémes kívülről, de belül még enyhén roppanósak a rizsszemek. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin