Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés ravioli petrezselyemmártással

90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 28 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 db csirkecomb
  • 2 ek forró olaj
  • 3 dl víz
  • 15 dkg vegyes leveszöldség
  • A mártáshoz:
  • 1 dl tej
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2 ek citromlé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dkg vaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 ek olaj

Elkészítés

  1. A lisztet összedolgozzuk a búzadarával, az olívaolajjal, a 2 egész tojással, 1 tojássárgájával és 1 csipet sóval. 4 részre vágjuk, és cipókat formázunk belőle. A cipókat egyenként átgyúrjuk. Beolajozzuk a tetejüket, és legalább 1 órára a hűtőe tesszük.
  2. A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk. 2 ek forró olajban elősütjük őket. Felöntjük a vízzel, beletesszük a vegyes leszöldséget, és az egészet puhára főzzük, majd letépkedjük a húst a csontokról. A szaftot félretesszük.
  3. A cipókat vékony lapokká nyújtjuk. 2 lapra kis halmokat készítünk a csirkehúsból. A tölteléktől néhány cm-re körbekenjük a széleket vízzel. A tésztalapokra terítjük a két félretett lapot, a töltelékhalmok körül óvatosan kinyomjuk a levegőt, majd körbevágjuk a derelyéket. 1-2 ek búzadarát szórunk a tányérra, és rajta pihentetjük a töltött tésztát.
  4. A csirke párolólevét felforraljuk a tejjel. Az étkezési keményítővel sűrűsítjük, és 2 ek citromlével ízesítjük. A felaprított petrezselyemzöldet megfuttatjuk a vajon, és a mártásba keverjük. A raviolit gyöngyözve forró, sós vízben kifőzzük. Ha feljöttek a felszínre, leszűrjük, és a mártásba tesszük. Felkockázzuk a kaliforniai paprikát, megfuttatjuk 2 ek olajon, és a tésztával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss