Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-rákos-gombás tészta

MME MME
45 perc
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg csirkemell
  • 15 dkg gomba
  • 20 dkg aprórák
  • 25 dkg kínai tészta (rizstészta)
  • 1 póréhagyma (fehér része)
  • 4 tojás
  • A szószhoz:
  • 8 dl húsleves
  • 4 evőkanál narancslé
  • 1 evőkanál szaké (rizspálinka)
  • 1 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál szójaszósz

Elkészítés

Elkészítés: A csirkehúst megmossuk és felkockázzuk. A gombát hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A rákokat megtisztítjuk, a farkaikat meghagyjuk. A
póréhagymát fél centis karikára vágjuk.

A szószhoz a húslevest, a narancslevet, a szakét, a szójaszószt, a cukrot összekeverjük, és 5 percig kis lángon főzzük.

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.

4 részre osztjuk, mély tálakba tesszük, a
csirkével, a rákkal és a gombával megszórjuk. A szósszal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és forró sütőben 10 percig sütjük.

Mindegyikre 1-1 tojást ütünk, majd újra lefedjük, és még 2 percig sütjük. Akkor jó, ha a fehérje kissé lágy marad, mint a tükörtojásnál.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss