Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés pitakenyér tzatzikivel

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A csirkemellet vágjuk apró csíkokra, majd keverjük össze kukoricadarával, sóval és borssal.

A tzatziki-mártáshoz nyomkodjuk ki a vizet a lereszelt uborkából, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a mentaleveleket, a joghurtot és a zúzott fokhagymát.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Erős tűzön 2-3 percig pirítsuk a csirkehúscsíkok felét, majd forgassuk meg. A kész, megpirult húst tartsuk melegen, közben pedig készítsük el a hús másik felét is.

Grillsütőben kb. 1 percig melegítsük a pitakenyereket, majd az összest vágjuk félbe, úgy, hogy egy zsebhez hasonlítson. A kenyereket töltsük meg a csirkehússal és a tzatzik-mártással.

A töltött pitákat melegen, zöldsalátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek