Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-parajos tészta

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet nagyobb kockákra vágva megpirítjuk egy pici olajon vagy zsíron (én kacsazsíron szoktam, sokkal finomabb lesz). Megsózzuk, borsozzuk, egy kis petrezselyemmel, esetleg bazsalikommal fűszerezzük. Ha megpirult, kiszedjük az edényből.

A hús alatt megmaradt zsiradékon megpároljuk a spenótot, majd felöntjük a tejjel, sózzuk, fokhagymázzuk. Visszaöntjük bele a csirkét, és még úgy 3-5 percet főni hagyjuk.

A tésztát időközben megfőzzük, leszűrjük, majd a csirkés-parajos szósszal tálaljuk.

A reszelt sajtot ízlés szerint a szószba és magára az étel tetejére is szórhatjuk, ahogy jólesik!

Megjegyzés

Nagyon finom! Én már nagyon untam, hogy ha tésztát csinálok, akkor az vagy milánói, vagy carbonara lehet csak. Egyszer kipróbáltam és bejött.
- zcintia

Ezek is érdekelhetnek

Friss