Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkés-paradicsomos makaróni

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db paradicsom
  • 2 dl paradicsompüré
  • 30 dkg tészta (makaróni)
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • 1 kg csirkemell
  • 2 dl zsíros főzőtejszín
  • bors
  • majoranna (morzsolt)
  • bazsalikom (morzsolt)
  • rozmaring (morzsolt)

Elkészítés

    1. A paradicsomot kockára vágjuk, és a paradicsompürébe tesszük, majd folyamatos keverés mellett összefőzzük.
    2. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
    3. A megtiszított hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vagy kockára vágott, besózott csirkemellet, és megpirítjuk.
    4. A megfőtt paradicsomhoz hozzáöntjük a tejszínt, megborsozzuk és majorannával, bazsalikommal és rozmaringgal fűszerezzük. Hozzáadjuk a húst, és addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. A szószt a tésztával tálaljuk.

Megjegyzés

Reszelt sajttal is lehet tálalni, én nem szoktam rá tenni, de úgy is nagyon finom.

moha99
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek