Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-kukoricás töltött palacsinta

45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 doboz csemegekukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • kaliforniai paprika vagy kápiapaprika
  • olaj
  • bors
  • majoránna
  • szerecsendió
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csipet só
  • A díszítéshez:
  • 1 kevés tejföl
  • 1 kevés reszelt sajt

Elkészítés

  1. A felaprított hagymát egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott csirkemellet. Víz hozzáadása nélkül pirítjuk, amíg minden oldala ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a csemegekukoricát és az apró kockákra vágott kalifornia paprikát. Felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és kb. 5 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és további 5 percig főzzük. Félretesszük, és elkészítjük a palacsintaháromszögeket.
  3. A palacsintatésztához összekeverjük a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet, a tojást, a cukrot és egy csipet sót. Ezután a szokásos módon kisütünk 4-5 db vasatagabb palacsintát.
  4. Tányérra tesszük a palacsintákat, háromszöget hajtogatunk belőlük, és megtöltjük a tejszínes raguval. A tetejére hideg tejfölt teszünk, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. 

Megjegyzés

Ez a finomság sokféleképpen elkészíthető, remélem sokan kipróbálják, és szabadjára engedik majd a képzeletüket, hogy finomat főzzenek.

A palacsintát díszíthetjük zöldségkörettel, és már többször "alakbarát" verzióban is elkészítettem ezt a finomságot, zabpehely liszttel helyettesítve a fehéret.

Ha kissé sűrűbb ragut szeretnénk kapni, vegyünk egy tálkába 3-4 evőkanállal a ragu levéből, és adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, majd öntsük a raguhoz és forrásig kavargassuk. - erika320

Ezek is érdekelhetnek

Friss