A felaprított hagymát egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott csirkemellet. Víz hozzáadása nélkül pirítjuk, amíg minden oldala ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a csemegekukoricát és az apró kockákra vágott kalifornia paprikát. Felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és kb. 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt és további 5 percig főzzük. Félretesszük, és elkészítjük a palacsintaháromszögeket.
A palacsintatésztához összekeverjük a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet, a tojást, a cukrot és egy csipet sót. Ezután a szokásos módon kisütünk 4-5 db vasatagabb palacsintát.
Tányérra tesszük a palacsintákat, háromszöget hajtogatunk belőlük, és megtöltjük a tejszínes raguval. A tetejére hideg tejfölt teszünk, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Ez a finomság sokféleképpen elkészíthető, remélem sokan kipróbálják, és szabadjára engedik majd a képzeletüket, hogy finomat főzzenek.
A palacsintát díszíthetjük zöldségkörettel, és már többször "alakbarát" verzióban is elkészítettem ezt a finomságot, zabpehely liszttel helyettesítve a fehéret.
Ha kissé sűrűbb ragut szeretnénk kapni, vegyünk egy tálkába 3-4 evőkanállal a ragu levéből, és adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, majd öntsük a raguhoz és forrásig kavargassuk. - erika320
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!