Elkészítés: A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsepegetjük, összeforgatjuk, pihentetjük, ameddig a többi hozzávalót előkészítjük.
A karalábét kis kockákra, a répát karikára, a vöröshagymát finomra, a karalábé zsenge leveleit vékony kis metéltre felaprítjuk.
A felhevített vaj-olaj keverékében a lisztben megforgatott combokat hirtelen körbesütjük, kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban a karalábét a répával, hagymával enyhén sózva saját levében 3-4 percig pároljuk, visszatesszük a húsdarabokat, az aprított karalábé levéllel meghintjük, és kevés vizet aláöntve az egészet puhára pároljuk.
A tejszínt elkeverjük kb. 1 evőkanál liszttel, a mártást besűrítjük, néhány percig lassan forraljuk. Petrezselyemmel, szükség szerint borssal fűszerezzük, és párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre