Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés karalábéragu

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db csirke alsócomb (kb.1 kg)
  • kb. 2 evőkanál citromlé
  • 50 dkg zsenge karalábé
  • 3-4 szál zsenge sárga répa (elmaradhat)
  • 1 kis vöröshagyma
  • kb. 4 dkg vaj + 2 evőkanál olaj
  • liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • aprított petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsepegetjük, összeforgatjuk, pihentetjük, ameddig a többi hozzávalót előkészítjük.

    A karalábét kis kockákra, a répát karikára, a vöröshagymát finomra, a karalábé zsenge leveleit vékony kis metéltre felaprítjuk.

    A felhevített vaj-olaj keverékében a lisztben megforgatott combokat hirtelen körbesütjük, kivesszük, félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékban a karalábét a répával, hagymával enyhén sózva saját levében 3-4 percig pároljuk, visszatesszük a húsdarabokat, az aprított karalábé levéllel meghintjük, és kevés vizet aláöntve az egészet puhára pároljuk.

    A tejszínt elkeverjük kb. 1 evőkanál liszttel, a mártást besűrítjük, néhány percig lassan forraljuk. Petrezselyemmel, szükség szerint borssal fűszerezzük, és párolt rizzsel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin