Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés húsgombócleves tavaszi zöldségekkel

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg darált csirkemell
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek reszelt parmezánsajt
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 ek étolaj (+ a sütéshez)
  • 1 db darabolt, hámozott paradicsomkonzerv (35 dkg)
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 db sárgarépa (nagyobb)
  • húslevesalaplé
  • 2 marék friss bébispenót

Elkészítés

    1. A darált csirkehúst összekeverjük a felvert tojással, a zsemlemorzsával és a reszelt parmezánnal. Megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 20 percre a hűtőbe tesszük, így megkönnyítjük a későbbi formázást.
    2. Pihentetés után a masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk – ha szükséges meghempergetjük mindet további zsemlemorzsában – majd 1-2 evőkanál felforrósított olajban egy serpenyőben kb. 6-7 perc alatt, óvatosan rázogatva aranybarnára sütjük.
    3. A leveshez a hagymát apró kockára vágjuk, majd egy leveses fazékban egy kanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, majd fűszerezzük, ízesítjük. Beleszórjuk a felaprított zöldségeket, és felöntjük az alaplével. Közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
    4. Tálaláskor a tányérok közepén elosztjuk a húsgolyókat, és meglocsoljuk a paradicsom os zöldséglevessel, majd megszórjuk friss spenótlevelekkel.

      Még több levesrecept >>> 

      Hússal készült levesek >>> 

      Zöldséglevesek >>> 

      Krémlevesek >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin