Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-hagymás pite

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pitetésztához:
  • 30 dkg liszt
  • csipet só
  • 11 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál víz
  • szükség szerint tejföl
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg főtt, kockázott csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 4 szál újhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: Először a pitetésztát kell elkészíteni. A hozzávalókat össze kell gyúrni és annyi tejföl hozzátenni, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Alufóliába csomagolva, 20 percre a hűtőbe rakjuk.

A felkockázott csirkemellet sós vízben megfőzzük, a bacont felkockázzuk, az újhagymát felszeleteljük és a sajtot lereszeljük. A tejfölt ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemzölddel ízesítjük.

A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, kinyújtjuk. A sütőformát kikenjük olajjal, majd kibéleljük a tésztával. Belerakjuk a csirkemellet, a szalonnát, az újhagymát és a reszelt sajtot. Ráöntjük a beízesített tejföl.

Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Leves után kitűnő egytálétel. - kissmgm75

Ezek is érdekelhetnek

Friss