Elkészítés: Először a pitetésztát kell elkészíteni. A hozzávalókat össze kell gyúrni és annyi tejföl hozzátenni, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Alufóliába csomagolva, 20 percre a hűtőbe rakjuk.
A felkockázott csirkemellet sós vízben megfőzzük, a bacont felkockázzuk, az újhagymát felszeleteljük és a sajtot lereszeljük. A tejfölt ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával és petrezselyemzölddel ízesítjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, kinyújtjuk. A sütőformát kikenjük olajjal, majd kibéleljük a tésztával. Belerakjuk a csirkemellet, a szalonnát, az újhagymát és a reszelt sajtot. Ráöntjük a beízesített tejföl.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre