Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés gyrostál

90 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pácot készítünk 1 pohár tejfölből, 1 dkg gyros fűszerkeverékből és a mustárból. A felkockázott húst a pácban pihentetjük 1-2 órát.
  2. Felhevített olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a pácolt húst, és fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk, kb 20 perc-fél órát.
  3. Ha omlós a hús, beletesszük a második pohár tejfölt, amiben előzőleg elkeverjük a gyros-fűszer másik felét. Összeforraljuk, a tetejére reszelt sajtot szórunk. Hasábburgonyával vagy rizzsel és salátával tálaljuk,  de készíthetünk hozzá tzatzikit  is.

 GYROS HÁZI PITÁBAN >>> 

még több görög finomság >>>

Megjegyzés

Imádom a görög konyhát, mindenkinek ajánlom. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss