Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargányás gulyásleves csirkemellel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst, majd fehéredésig dinszteljük.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt, beletesszük a szárított lestyánt és felengedjük vízzel. Amikor felforrt a levest, hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget: a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a krumplit és a szárított vargányát. Kis lángon, gyöngyözve főzzük.
  3. A tojást, a lisztet és a búzadarát összekeverjük, és nokedlitésztát szaggatunk belőle a forrában lévő levesbe, és még pár percig tovább főzzük. Ha feljönnek a leves tetejére a galuskák, kész.
    Forrón tálaljuk, lehet mellé csípős paprikát kínálni.
    Jó étvágyat kívánok!

 

Megjegyzés

A gulyás külföldön is az egyik legnépszerűbb magyar eredetű étel. Legtöbbször marhahúsból készítem,de érdemes csirkével is kipróbálni,mert nagyon finom,ízletes és gyorsan elkészíthető.
Tipp: Lehet szemes babbal is készíteni. A szárított lestyán finom ízt ad,régebben vegeta növénynek is hívták. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss