Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-gombás tepsis krumpli

60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálba rakjuk. Teszünk rá olajat, sót, borsot, oregánót, majorannát, bőven, ízlés szerint zúzott fokhagymát, majd átforgatjuk.
  2. A tepsibe (minél nagyobba) öntünk egy kis vizet, beleszórjuk a krumplit és 200 fokon megsütjük. 20 percenként megforgatjuk, ha leragadt, inkább ne kaparjuk fel, csak ha már megpirult és már nem tesszük vissza.
  3. Felaprítjuk a megtiszított hagymát, és olajon-vajon (fele-fele arány) megdinszteljük. A csirkét csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá pirospaprikát is és lefedjük. Ha elfőtt a vize levesszük a fedőt és kicsit még pirítjuk. Egy másik serpenyőben ugyanígy elkészítjük a gombát, de készíthetjük a hús és a gombát együtt is. TEjfölös mártással kínáljuk.

CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss