Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés-gombás lasagne

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 25 dkg gomba
  • őrölt bors
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • A besamelmártáshoz:
  • 6 dkg vaj (plusz a tálhoz)
  • 6 dkg liszt
  • 500 ml húslevesalaplé (kockából is jó)
  • 250 ml tej
  • 250 ml cukrozatlan habtejszín
  • 17,5 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió (frissen reszelt)
  • 9 db lasagnelap

Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olívaolajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. A gombát meghámozzuk, felszeleteljük, majd a hagymához keverjük. Ezután megpirítjuk az egészet, majd sózzuk és borsozzuk.
    2. A húst megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk a maradék felforrósított olajon.
    3. A besamelhez egy másik edényben felforrósítjuk a vajat, majd világosra pirítjuk benne a lisztet. Apránként hozzákeverjük a meleg alaplét, a tejet és a tejszínt. Kevergetve felforraljuk, majd hozzáforgatjuk 10 dkg reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kis szerecsendióval is ízesítjük.
    4. A besamel negyedét egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Elrendezünk rajta 3 lasagnelapot, majd ráterítjük a gomba és a hús felét. Ezután rásimítjuk a besamel újabb negyedét, arra ráteszünk 3 tésztalapot, majd újra megismételjük a rétegezést. A legfelső réteg besamel legyen. Végül megszórjuk a lasagnét a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

    CSICSERIBORSÓS SHAKSHUKA OKRÁVAL >>> 

    RAKOTT GOMBAPAPRIKÁS >>> 

    SAJTOS RAKOTTAS ZÖLDSÉGGEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek