Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-gombás lasagne

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olívaolajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. A gombát meghámozzuk, felszeleteljük, majd a hagymához keverjük. Ezután megpirítjuk az egészet, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. A húst megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk a maradék felforrósított olajon.
  3. A besamelhez egy másik edényben felforrósítjuk a vajat, majd világosra pirítjuk benne a lisztet. Apránként hozzákeverjük a meleg alaplét, a tejet és a tejszínt. Kevergetve felforraljuk, majd hozzáforgatjuk 10 dkg reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kis szerecsendióval is ízesítjük.
  4. A besamel negyedét egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Elrendezünk rajta 3 lasagnelapot, majd ráterítjük a gomba és a hús felét. Ezután rásimítjuk a besamel újabb negyedét, arra ráteszünk 3 tésztalapot, majd újra megismételjük a rétegezést. A legfelső réteg besamel legyen. Végül megszórjuk a lasagnét a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss