Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés-gombás bulgurral töltött kaliforniai paprika

Hozzávalók

  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 3 db sárga kaliforniai paprika
  • 20 dkg bulgur
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek olívaolaj + a kenéshez
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gomba
  • szárított oregánó
  • 1 ág rozmaring
  • 15 dkg paradicsompüré
  • A tálaláshoz:
  • 15 dkg rukola
  • olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A megmosott paprikák kalapját levágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A bulgurtkb. 10 perc alatt puhára főzzük 4 dl forrásban lévő, sós vízben. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
    2. A megtisztított, felkockázott csirkemellet megpirítjuk a felforrósított olívaolajon. Ráreszeljük a meghámozott fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk  a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket, és együtt pirítjuk néhány percig. Egy kevés sóval és szárított oregánóval ízesítjük, valamint a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel. A keveréket összeforgatjuk a bulgurral, továbbá a paradicsom pürével, és a paprikákba töltjük. A vágott felüket megkenjük egy kevés olívaolajjal, majd visszatesszük a kalapjaikat. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük őket.
    3. A rukolát összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal. Ezzel, valamint a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a töltött paprikákat.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin