Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés gombaleves: gyors és tartalmas őszi vacsora kezdőknek is

Ha gyors, őszi vacsorára vágysz, ez a leves remek választás: finom és tartalmas, és kezdők is bátran belekezdhetnek!

Egyszer egy címlap készítésnél megkaptuk, hogy nem tehetünk rá gombát, mert a gomba nagyon megosztó: vagy utálod vagy nagyon szereted, nincs köztes állapot. Nos, ez lehet, hogy így van, de szerintem a gomba csodálatos dolog. Nincs olyan étel, amiben ne szeretném. Most igazából egy jó rántott gombára vágynék tartármártással. Megint ebéd előtt írom a blogot... :) Arra már rájöttem, hogy éhesen nem szabad vásárolni menni, mert háromszor annyi dolgot veszek, mint azt eredetileg terveztem. És hát a másik ilyen alapigazság, hogy ne írj gasztroblogot éhesen, ebéd előtt. :)

Gombás receptek >>> 


Hozzávalók (4 személyre):

250 g csirkemellfilé

bors
1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
250 g gomba
2 ek vaj
1/4 csésze (250 ml-es) liszt
1 liter húslevesalaplé
1 db babérlevél
50 ml cukrozatlan habtejszín
50 g tejföl
1/2 csokor petrezselyem
1 ág rozmaring

1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel falatnyi darabokra. Sózzuk, borsozzuk meg azokat, azután pirítsuk a lábasban felhevített olívaolajon 2-3 percig. Szedjük ki, és tegyük félre.

2. Tisztítsuk meg a kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket. A fokhagymát nyomjuk át, a többi zöldséget pedig aprítsuk fel.

3. Adjuk a hússütés után visszamaradt zsiradékhoz a vajat, forrósítsuk fel, majd kissé pirítsuk meg rajta az előkészített zöldségeket. Hintsük meg a liszttel, és pirítsuk további 1 percig. Azután öntsük fel az alaplével, és keverjük simára. Dobjuk a levesbe a babérlevelet, forgassuk bele a húskockákat, és közepes lángon főzzük 15 percig.

4. A tűzről levéve dúsítsuk a levest a tejszín és a tejföl keverékével, végül sózzuk és borsozzuk meg. A finomra vágott zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A recept a Fanny konyha 2016/10. számában jelent meg!

Kedvenc leveseim:

KLASSZIKUS FRANCIA HAGYMALEVES >>> 
BURGONYAKRÉMLEVES VIRSLIVEL >>> 
SÜLTFOKHAGYMA-KRÉMLEVES >>> 
SAJTKRÉMLEVES ROPOGÓSRA SÜLT DARÁLT HÚSSAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss