Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkés fazék

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirke
  • 5 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 8 fej mogyoróhagyma
  • 10 dkg szárzeller
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 dl húsleves-alaplé
  • 2 db alma
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 5 ek tejszín
  • 2 ek mustár
  • 2 ek szárított tárkony

Elkészítés

    1.

    A feldarabolt csirkehúst megpirítjuk a 3 dkg felforrósított vajon, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a megtisztított hagymát és a feldarabolt zellert és néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a borral és az alaplével. Felforraljuk, lefedjük alufóliával, és 190 fokos sütőbe 40 percig sütjük.

    2.

    A megmaradt vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a kimagozott, gerezdekre vágott almákat. A kukoricalisztet simára keverjük 2 ek tejszínnel. Kiemeljük a húsdarabokat az edényből, majd a tejszínes kukoricalisztet, a megmaradt tejszínt, a mustárt és a tárkonyt hozzákeverjük a pecsenyeléhez.

    3.

    A mártást 3 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. A hús-, a zöldség- és az almadarabokat beleforgatjuk mártásba, majd forrón, friss kenyérrel kínáljuk.

    CSIRKEPÖRKÖLT OLASZ MÓDRA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin