A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon vagy kókuszzsíron megpirítjuk a hagymával.
A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd felkarikázzuk (aki szeretné, meghámozhatja őket). A fokhagymát szintén megpucoljuk és felaprítjuk, majd belekeverjük a tejfölbe.
Szétválasztjuk a tojást, és a sárgáját hozzáadjuk a fokhagymás tejfölhöz, majd összekeverjük.
Egy hőálló edényt kivajazunk és a zöldségek felét belerakjuk. Megszórjuk egy kis sóval vagy ételízesítővel, majd másfél kanál zsemlemorzsával. Erre kerül a tejfölös keverék fele és a megpirított csirkehús.
A zöldségek másik felével beborítjuk az egészet. Ezeket szintén sózzuk, majd mehet rá a maradék zsemlemorzsa és a fokhagymás tejföl másik fele. Lereszeljük a sajtot, az kerül a tetejére.
Fólia alatt előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Aki szereti, tehet bele gombát is, de istenien passzol bele a pritamin- vagy a kápia paprika is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre