Lábasban felforrósítjuk az olajat, és aranyszínűre pirítjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a felkockázott zsemlét, továbbá a megtisztított, felaprított répát és burgonyát.
Felöntjük 1 l vízzel, hozzákeverjük a megtisztított csirkemellet a babérlevéllel együtt, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon, lefedve 60 percig főzzük.
Eltávolítjuk az edényből a babérlevelet, majd kiszedjük a húst, és felszeleteljük. Botmixerrel kissé krémesre törjük a zöldséges keveréket, majd beleforgatjuk a leszűrt babot, és felforraljuk.
Ezután közepes lángon 5 percig főzzük. Végül ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk, majd a hússzeletekkel tálaljuk. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.