Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés csorbaleves (Ciorba a la grec)

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5-2 l víz
  • 1/2 kg csirkecombfilé
  • 5-6 szem bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 db zeller
  • 2-3 db babérlevél
  • 5 dkg rizs
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom leve
  • 1/2 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

    1. Feltesszük a vizet forrni, majd beletesszük a kockákra vágott csirkecombfilét és a szemes borsot. Kb. 10-15 percet főzzük, majd lehabozzuk.
    2. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, a fél zellert és a babérleveleket. Szinte puhulásig (kb. 15-20 perc) főzzük, majd hozzáadjuk a rizst és újabb 15-20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
    3. Amikor minden megpuhult, kivesszük a zellert. Lezárjuk a tüzet.
    4. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájákkal és a citrom levével, majd főzőlevet kanalazunk hozzá, hogy minél jobban kiegyenlítsük a hőt és beleöntjük a levesbe. Jól elkavarjuk. Végül hozzáadjuk a petrezselymet és ízlés szerint sózzuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    ERDÉLYI CSORBA OLDALASBÓL>>> 

    RÁDÓCI CSORBA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin