A megmosott és szárazra törölt csirkemellet meglocsoljuk olívaolajjal, majd megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk csilivel.
A grillt közepes fokozatra állítjuk és a csirkét a sütőlapra helyezzük. A közvetlen grillezési módot használva addig sütjük a csirkét, amíg teljesen átsül, de csak egyszer fordítjuk meg közben. Ezután vékony szeletekre vágjuk.
A paprikát a grillre tesszük, és addig sütjük, míg fel nem forrósodik (ne puhuljon át teljesen). Hűlni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágjuk a paprikát. Felszeleteljük az újhagymát és a gombát. A zöldségeket egy tálba tesszük, ráöntjük a maradék olívaolajat, megsózzuk, megborsozzuk, és felaprított csilival és korianderrel fűszerezzük. A felesleges olajat lecsepegtetjük róla, majd lefedve félretesszük.
A pizzalapot megkenjük csiliolajjal. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a csirkét, megszórjuk a zöldségekkel, és meghitjük a reszelt mozzarellával.
Az előmelegített pizzasütőkövön 5-10 percig sütjük, vagy addig, amíg a pizza alja ropogóssá és aranyszínűvé válik. Felvágjuk és forrón tálaljuk.