A salátát leveleire szedjük, megmossuk, szárazra rázzuk, és apróbb darabokra tépkedjük. A cikóriát megtisztítjuk, keresztben felszeleteljük.
A zellerszárat meghámozzuk, felkarikázzuk. A húst falatnyi kockákra vágjuk, egy serpenyőben enyhén pirosra átsütjük. A tojást keményre főzzük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A szardellákat kiborítjuk egy tálba az olajjal együtt (kb. 1 evőkanálnyi), hozzáadjuk a fokhagymát, és villával összetörjük. Vékonyan megkenjük vele a kenyérszeletek egyik oldalát. A szeleteket sütőlapra fektetjük, és aranybarnára pirítjuk (kb. 10 perc). Kissé hűlni hagyjuk, majd apró darabokra törjük.
A salátát a hússal, tojással összekeverjük. Az öntet felét a behűtött salátára csorgatjuk, és összeforgatjuk, hogy az öntet egyenletesen eloszoljon. A pirított kenyérkockákat a salátához keverjük. Rácsurgatjuk a maradék öntetet, és a reszelt parmezánt a tetejére szórjuk. Azonnal tálaljuk.