Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés cézársaláta

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg vékony ceruzabab
  • 2 db nagyobb fejes saláta
  • 1 kis cikória
  • 4 zellerszár
  • 40 dkg főtt, kicsontozott csirkemell
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szardella (konzerv)
  • 12 vékony szelet franciakenyér
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt
  • Az öntethez:
  • 1 mokkáskanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 mokkáskanál borecet
  • 2 evőkanál zsírszegény natúr joghurt
  • 1 nagy csipetnyi porcukor
  • 1/2 mokkáskanál Worcester szósz

Elkészítés

1.

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, szárazra rázzuk, és apróbb darabokra tépkedjük. A cikóriát megtisztítjuk, keresztben felszeleteljük.

2.

A zellerszárat meghámozzuk, felkarikázzuk. A húst falatnyi kockákra vágjuk, egy serpenyőben enyhén pirosra átsütjük. A tojást keményre főzzük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

3.

A szardellákat kiborítjuk egy tálba az olajjal együtt (kb. 1 evőkanálnyi), hozzáadjuk a fokhagymát, és villával összetörjük. Vékonyan megkenjük vele a kenyérszeletek egyik oldalát. A szeleteket sütőlapra fektetjük, és aranybarnára pirítjuk (kb. 10 perc). Kissé hűlni hagyjuk, majd apró darabokra törjük.

4.

A salátát a hússal, tojással összekeverjük. Az öntet felét a behűtött salátára csorgatjuk, és összeforgatjuk, hogy az öntet egyenletesen eloszoljon. A pirított kenyérkockákat a salátához keverjük. Rácsurgatjuk a maradék öntetet, és a reszelt parmezánt a tetejére szórjuk. Azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss