Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés céklaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db főzőhagyma
  • olaj
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db cékla
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 pohár tejföl
  • ecet (elhagyható)

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, és egy fazékban, kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott répákat és a kockára vágott céklát, majd átpirítjuk. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel, hozzáadjuk feldarabolt húst és a babérlevelet, és lefedve puhára főzzük. Közben ízesítjük, sóval, borssal és őrölt köménnyel.
    2. Ha a leves elkészült, simára keverjük a tejfölt egy kevés leveslével, majd a leveshez öntjük, és összeforraljuk. Végül ízlés szerint egy kevés ecettel ízesítjük.

    CÉKLÁS VAJKRÉM HÁZILAG>>> 

    SÜLTCÉKLA-SALÁTA KECSKESAJTTAL>>> 

    VILLÁMGYORS CÉKLASALÁTA ALMÁVAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin