Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-borsós metélt

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 4 ek olívaolaj
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 40 dkg metélt tészta
  • 1/2 db citrom
  • vaj a tálhoz

Elkészítés

  1. A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét felkockázzuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a húskockákat. Hozzáadjuk a felengedett borsót, és további 5-10 percig pároljuk együtt. Felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, megborsozzuk, és kis lángon sűrűre főzzük a ragut.
  2. A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. 
  3. A leszűrt tésztát összeforgatjuk a csirkés-borsós raguval, továbbá a citrom kifacsart levével, azután egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, és a 200 fokos sütőbe toljuk 20 percre.

GYORS TÉSZTAVACSORÁK >>> 

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

11 KIHAGYHATATLAN CSIRKÉS RECEPT A HÉTVÉGÉRE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek