Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés-baconös tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta
  • 4 szelet bacon
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 10 dkg tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg mozzarella
  • parmezán (reszelt)
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. Félreteszünk 1/2 dl főzővizet, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
    2. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiszedjük, és felapírítjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megtisztított, felkockázott csirkemellet.
    3. Meghintjük némi sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, hozzákeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kissé felengedett borsót, a tejfölt, a tejszínt, továbbá a félretett főzővizet, és felforraljuk. Azután közepes lángon addig főzzük, amíg a hús és a borsó megpuhul.
    4. A csirkés keverékhez forgatjuk a felaprított mozzarellát egy kevés parmezánnal együtt, és addig főzzük tovább, amíg a sajtok kissé megolvadnak. Végül beleforgatjuk a tésztát. Az aprított baconnel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

      Még több tészta >>> 

      Csirkés fogások >>> 

      Tejszínes receptek >>> 

      Sajtos ételek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin