Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-almás tésztasaláta

MME MME
4 5/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Az előző estéről megmaradt sültcsirkét apróra vágjuk az almával és az uborkával együtt. A tésztát kifőzzük, lehűtjük (ha azonnal szeretném tálalni, én hideg csapvízzel szoktam lehűteni a tésztaszűrőben). Mindent összekevünk egy salátás tálban. Vinaigrette-et csinálunk (1-1 evőkanál ecetet és citromlevet, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk.) A keveréket nyakonöntjük a szósszal. Ha van dióbél, akkor ezt is hozzákeverhetjük, illtve ha akad dióloaj a konyhaszekrényben, akkor fele-fele arányban használjuk az olívaolajjal a vinaigrette-hez. Ha van időnk, a hűtőben pihentessük egy kicsit.

Megjegyzés

A vinaigrette-tet lehet gazdagítani finomra vágott sonkahagymával vagy egy kis gerezd fokhagymaval is. - MME

Ezek is érdekelhetnek