A vaj felét felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a hagymát. A rizst és a zúzott fokhagymát hozzáforgatjuk, majd néhány percig együtt pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, majd kevergetve addig főzzük, míg a folyadék el nem párolog.
Kis adagokban hozzáöntjük az alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük a rizottót. Ha a rizs már majdnem puha, a többihez forgatjuk a falatnyi darabokra tépkedett csirkehúst és a zöldborsót.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és a megmaradt vajat hozzáforgatjuk, majd a rizottót tányérokba osztjuk, és reszelt parmezánnal vagy parmezánforgácsokkal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre