Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkerizottó

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vaj felét felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a hagymát. A rizst és a zúzott fokhagymát hozzáforgatjuk, majd néhány percig együtt pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, majd kevergetve addig főzzük, míg a folyadék el nem párolog.

2.

Kis adagokban hozzáöntjük az alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük a rizottót. Ha a rizs már majdnem puha, a többihez forgatjuk a falatnyi darabokra tépkedett csirkehúst és a zöldborsót.

3.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és a megmaradt vajat hozzáforgatjuk, majd a rizottót tányérokba osztjuk, és reszelt parmezánnal vagy parmezánforgácsokkal kínáljuk.

GYORS, KIADÓS, EGYSZERŰ - 11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>> 

8 HIBA, AMI TÖNKREVÁGHATJA A RIZOTTÓDAT >>> 

ÍME A MENNYEIEN KRÉMES RIZOTTÓ ALAPRECEPTJE - KONYHAI KISOKOS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss