Csirkeraguleves

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb karalábé
  • 3 db nagy csiperkegomba
  • 2 dl frissen fejtett zöldborsó
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 csipet kurkuma
  • egy ág lestyán
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 tk tönkölybúzaliszt
  • A galuskához:
  • 1 db nagyobb tojás
  • 2 csapott ek tönkölybúzaliszt
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 ek gríz
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 ek ecetes tárkony apróra vágva

Elkészítés

    1. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. 
    2. Kevés olajon megdinszteljük a felaprított zöldségeket: a sárgarépát, petrezselymet és karalábét, majd belerakjuk a feldarabolt gombát is. 3-4 perc pirítás után rátesszük a csirkemellcsíkokat, és addig sütjük, amíg kifehéredik.
    3. Meghintjük a kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Megsózzuk, belerakjuk a felvágott krumplidarabokat, hozzáadjuk a paradicsomot és a lestyánt is, majd kis lángon főzzük.
    4. Közben elkészítjük a galuskát: feltörjük a tojást, villával habosra vejük, beletesszük a lisztet, a grízt, 1-2 evőkanányi vizet, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat és az apróra vágott tárkonyt. 
    5. Mielőtt a galuskát beleszaggatnánk a levesbe, hozzáadjuk a zöldborsót és egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt. Ezután beleszaggatjuk a galuskákat. (Egy kicsit vizezzük be a galuskaszaggatót, akkor nem ragad annyira rá a tészta.)
    6. Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd két merítőkanálnyi forró levessel higítjuk, és folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, szükség szerint utánaízesítjük. 

Megjegyzés

Amikor megjelenik a friss zöldborsó, mindig készítek valamilyen ragulevest. Nagy kedvenc, hihetetlenül finom és laktató.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin