Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkeraguleves

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 3 db csiperkegomba
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 csipet kurkuma
  • 3 db krumpli
  • 2 dl zöldborsó
  • 1 db paradicsom
  • 1 ág lestyán
  • 1 db hagyma
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 tk tönkölybúzaliszt
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 2 ek tönkölybúzaliszt
  • 2 ek finomliszt
  • 1 ek búzadara
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 ek ecetes tárkony

Elkészítés

    1. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. 
    2. Kevés olajon megdinszteljük a felaprított zöldségeket: a sárgarépát, petrezselymet és karalábét, majd belerakjuk a feldarabolt gombát is. 3-4 perc pirítás után rátesszük a csirkemellcsíkokat, és addig sütjük, amíg kifehéredik.
    3. Meghintjük a kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Megsózzuk, belerakjuk a felvágott krumplidarabokat és a zöldborsót, hozzáadjuk a paradicsomot és a lestyánt is, majd kis lángon főzzük.
    4. Közben elkészítjük a galuskát: feltörjük a tojást, villával habosra keverjük, beletesszük a lisztet, a búzadarát, 1-2 evőkanányi vizet, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat.
    5. Mielőtt a galuskát beleszaggatnánk a levesbe, hozzáadunk egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt. Ezután beleszaggatjuk a galuskákat. (Egy kicsit vizezzük be a galuskaszaggatót, akkor nem ragad annyira rá a tészta.)
    6. Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd két merítőkanálnyi forró levessel higítjuk, és folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Megkóstoljuk, szükség szerint utánaízesítjük. 

    9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>> 

    11 MENNYEI RAGULEVES A KLASSZIKUSTÓL A VEGETÁRIÁNUSIG! >>> 

    9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Amikor megjelenik a friss zöldborsó, mindig készítek valamilyen ragulevest. Nagy kedvenc, hihetetlenül finom és laktató.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin