Csirkeraguleves ropogós tésztával

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 csokor vegyes zöld fűszer (pl. tárkony, majoránna, petrezselyem)
  • 33 dkg vegyeszöldség-keverék (fagyasztott)
  • 27 dkg konyhakész leveles tészta
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl húslevesalaplé
  • 1 db tojássárgája
  • bors

Elkészítés

    1. Az olajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük a tejszínnel, a borral, valamint az alaplével, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és 2 percig forraljuk.
    2. A megmosott, finomra vágott zöld fűszer felét elosztjuk 4 db tűzálló tálkában, majd ráhalmozzuk a felengedett zöldségkeveréket.
    3. A leveles tésztát kitekerjük, felvágjuk 4 db négyzetre, és egy-egy tálkára illesztjük. A széleket alaposan lenyomkodjuk. Megkenjük a tetejüket a kissé felvert tojássárgájával, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Azután kivesszük, a tésztafedelet megrepesztjük, végül meghintjük a levest a megmaradt zöld fűszerrel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Christie01 5 nappal ezelőtt
Szia! Gondolom a tejszínes csirke is a 2. lépésben kerül bele. Istenien néz ki,holnap ez lesz a leveske ebédre! Köszönöm a jó tippet! Üdv: Kriszta

Hasonló Receptek