Csirkeragu

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 lap leveles tészta (kb. 180 g)
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • Édes-nemes pirospaprika
  • Fél liter főzőtejszín
  • 5 dkg reszelt (Gouda) sajt
  • 1 tojás

Elkészítés

    Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk.
    Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a húst. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt olajban megpirítjuk a pórét, a fokhagymát és a paradicsomot. Beleöntjük a főzőtejszínt, belekeverjük a sajtot, a húst és alaposan elkeverjük. Sóval, borssal, pirospaprikával utána ízesítünk. A ragut egy tűzálló tálba öntjük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kissé elkeverjük, és megkenjük vele a tál szélét. A leveles tésztákat egymásra fektetjük, akkorára nyújtjuk, hogy 5 cm-rel nagyobb legyen, mint a tűzálló tál. Ráfektetjük a tésztát, körös-körül 1,5 cm hagyunk lelógni, a többit levágjuk. A tésztát a tálra nyomkodjuk, közepébe egy lyukat szúrunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék tésztadarabokat egymásra fektetjük, még egyszer kinyújtjuk, mintákat vágunk ki belőle, és a tészta tetejére rakosgatjuk. A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét, és kb. 25 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek