Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkeragu

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a húst. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt olajban megpirítjuk a pórét, a fokhagymát és a paradicsomot. Beleöntjük a főzőtejszínt, belekeverjük a sajtot, a húst és alaposan elkeverjük. Sóval, borssal, pirospaprikával utána ízesítünk. A ragut egy tűzálló tálba öntjük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kissé elkeverjük, és megkenjük vele a tál szélét. A leveles tésztákat egymásra fektetjük, akkorára nyújtjuk, hogy 5 cm-rel nagyobb legyen, mint a tűzálló tál. Ráfektetjük a tésztát, körös-körül 1,5 cm hagyunk lelógni, a többit levágjuk. A tésztát a tálra nyomkodjuk, közepébe egy lyukat szúrunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék tésztadarabokat egymásra fektetjük, még egyszer kinyújtjuk, mintákat vágunk ki belőle, és a tészta tetejére rakosgatjuk. A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét, és kb. 25 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss