Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkepörkölt nokedlival

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, a mell-és combfilét kisebb darabokra vágjuk. 
  2. Az apróra vágott vöröshagymát forró zsíron, vagy olajon megdinszteljük. Amikor kezd üveges lenni, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, a szeletekre vágott paprikát és együtt pároljuk kicsit. Az edényt lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb 2 dl vízzel és fedő alatt lassú tűzön 45 perc alatt puhára főzzük.
  4. A galuskához a kétféle lisztet simára keverjük a tojással, sóval és a vízzel. Egy fazékban vizet forralunk és lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Olykor megkavarjuk, hogy ne tapadjon össze a nokedli. Ha megfőtt, leszűrjük, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss