Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkepörkölt nokedlival

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkehús (aprólék, mell, comb - ízlés szerint)
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír vagy étolaj
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 ek őrölt fűszer paprika
  • bors
  • A nokedlihoz:
  • A galuskához:
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 2 dl víz

Elkészítés

    1. A csirkét megtisztítjuk, a mell-és combfilét kisebb darabokra vágjuk. 
    2. Az apróra vágott vöröshagymát forró zsíron, vagy olajon megdinszteljük. Amikor kezd üveges lenni, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, a szeletekre vágott paprikát és együtt pároljuk kicsit. Az edényt lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát.
    3. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb 2 dl vízzel és fedő alatt lassú tűzön 45 perc alatt puhára főzzük.
    4. A galuskához a kétféle lisztetsimára keverjüka tojással, sóval és a vízzel. Egy fazékban vizet forralunk és lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Olykor megkavarjuk, hogy ne tapadjon össze a nokedli. Ha megfőtt, leszűrjük, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.

    A TÖKÉLETES NOKEDLI TITKA - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

    KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin