Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkepaprikás szárnyból

3 2.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsiradék

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkeszárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál kettévágjuk.

    A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk.

    A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkeszárnyakat. Sózzuk, és rövid lében puhára pároljuk.

    Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat, és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk, és visszatesszük bele a húst.

    Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska, orsó/ tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Christinke
Nagyon jó ez a recept, koszonom...
kautz1009
Örülök neki!! Köszi szépen!!
bednem
Párom kedvenc étele, most is jól sikerült!

Hasonló Receptek

Magazin