Csirkepaprikás, ahogy Sylvia készíti

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkehús (aprólék, mell, comb ízlés szerint)
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • bors
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dl tejföl

Elkészítés

    1. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk (van amikor csak csirkemellből és combból készítem).
    2. A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk, a zöldpaprikát és paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük, majd felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk és mérsékelt tűzön megpároljuk a hagymát. A tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, ezután a feldarabolt csirkét, valamint a paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5 - 2 dl), átkeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön, kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
    3. A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel alaposan elkeverjük. A húsdarabokat kivesszük a szaftból és félretesszük. A paprikás levet besűrítjük a tejfölös-lisztes habarással és 1-2 perc alatt összeforraljuk.
    4. Visszatesszük a húsokat, óvatosan összekeverjük és csupán egy újabb percig főzzük még együtt. Galuskával tálaljuk és külön kínáljunk még tejfölt hozzá. Savanyúság, uborkasaláta vagy fejes saláta illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek