Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkenyakpörkölt gnocchival és lilakáposztával

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkenyak
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek kacsazsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db pörköltszaftkocka
  • 2 dl vörösbor
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 2 ek liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 ek köménymag
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag bébispenót
  • néhány szem koktélparadicsom
  • 1 ek ecet
  • 2-3 ek olíva olaj

Elkészítés

    1. A krumplit megmossuk, és feltesszük főni. A csirkenyakakat megfűszerezzük, és egy nagyobb serpenyőben kacsazsíron megsütjük, majd egy papírra szedjük, és félretesszük.
    2. A megmaradt zsírban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és csilipaprikát, megfűszerezzük, és belemorzsoljuk a pörköltszaftkockát. Visszatesszük a csirkenyakat is a serpenyőbe, felengedjük egy kevés vízzel, és így főzzük tovább. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a vörösbort.
    3.  Közben a főtt krumplit megpucoljuk és lereszeljük. Összekeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd forró, sós vízbe szaggatjuk. 
    4. A lilakáposztát legyaluljuk. Kevés zsíron megpirítjuk a köménymagot, majd ízlés szerint megszórjuk cukorral. Karamellizálás után hozzáadjuk a káposztát, meglocsoljuk egy kevés ecettel, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára dinszteljük.
    5.  A csirkenyakat egy tányérra szedjük a gnocchival, meglocsoljuk a szafttal, és a lilakáposztával kínáljuk. Koktélparadicsommal és bébispenóttal díszítjük, amit ecetes-olívaolajos dresszinggel locsolunk meg.

Megjegyzés

A magyar és olasz konyha házasítása. Az ételhez felhasználtam még a sertésmájhoz készített lilakáposztából maradtat is.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin