Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkenuggets

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkehúst apró darabokra (kb. 5×3 cm) vágjuk, majd fokhagymás tejbe beáztatjuk, akár egy egész éjszakára is.

Panírozáshoz készülünk, annyi különbséggel, hogy a prézlihez olajat vagy olvasztott zsírt keverünk, 10 dkg prézlihez kb. 1 evőkanállal.

A hús leszűrjük, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd bepanírozzuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben 200-220 fokon 20-25 percig sütjük - vagy amíg aranybarna nem lesz.

Tetszés szerinti körettel, mártogatóssal, salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Gyors, kevésbé, zsírosabb-olajosabb, macerásabb, mint a hagyományos rántott hús, és a gyerekek is imádják. A panírba tehetünk magvakat vagy reszelt sajtot.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss