Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellgombóc füstöltsajtos mártással

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsgombóchoz:
  • 2 csirkemell filézve
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 2 tyúkhúsleveskocka ( vagy maradék húsleves )
  • 2 tojás
  • fehérbors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg füstölt sajt reszelve
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet ledarálom, a zsemlét beáztatom a tejbe. A vöröshagymát nagyon apróra vágom (lehet reszelni is), és kevés olajon megpárolom.

A ledarált csirkemellet összekeverem a megpárolt hagymával és a kinyomkodott zsemlével (lehetőleg csak a közepét tegyük bele, hogy fehér maradjon a gombóc), sóval, fehérborssal, petrezselyemmel, a tojással és kb. 2 teáskanál átszitált ételízestővel. A leveskockából főzővizet készítek, és amikor forr, a kész masszából gyúrt közepes méretű gombócokat kifőzöm benne kb. 10 perc alatt.

A mártáshoz besamelt készítek a hozzávalókból, belekeverem a lereszelt füstölt sajtot, és ízlés szerint fűszerezem.

Rizzsel, de akár steak burgonyával is nagyon finom...

Ezek is érdekelhetnek

Friss