Elkészítés: A csirkemellet ledarálom, a zsemlét beáztatom a tejbe. A vöröshagymát nagyon apróra vágom (lehet reszelni is), és kevés olajon megpárolom.
A ledarált csirkemellet összekeverem a megpárolt hagymával és a kinyomkodott zsemlével (lehetőleg csak a közepét tegyük bele, hogy fehér maradjon a gombóc), sóval, fehérborssal, petrezselyemmel, a tojással és kb. 2 teáskanál átszitált ételízestővel. A leveskockából főzővizet készítek, és amikor forr, a kész masszából gyúrt közepes méretű gombócokat kifőzöm benne kb. 10 perc alatt.
A mártáshoz besamelt készítek a hozzávalókból, belekeverem a lereszelt füstölt sajtot, és ízlés szerint fűszerezem.
Rizzsel, de akár steak burgonyával is nagyon finom...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre