A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megmosott és konyhai papírtörlőn leszárított csirkemellfiléket bedörzsöljük sóval, borssal és a reszelt citromhéjjal, majd a tapadásmentes serpenyőben felforrósított 1 ek olajon körbepirítjuk kb. 2 perc alatt. Ezután áttesszük egy sütőtálba, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 10 perc alatt.
Közben a salátához a megmosott rukkolát jól lerázzuk, illetve lecsepegtetjük. A kicsumázott, megmosott és leszárított epret feldaraboljuk vagy szeletekre vágjuk.
A dresszinghez az ecetet alaposan összekeverjük a mézzel és némi sóval, borssal, majd apránként beledolgozzuk az olívaolajat. A rukkolát és az epret óvatosan összeforgatjuk a dresszinggel, és állni hagyjuk 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A sütőből kivett csirkemellfiléket rövid ideig pihentetjük, majd felszeleteljük és adagonként tányérokra rendezzük. Az epres rukkolasalátával együtt tálaljuk.