Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkemellfilé balzsamos almával

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 6 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 2 db alma
  • 1 csokor snidling
  • őrölt rozmaring
  • 8 ek balzsamecet
  • kristálycukor

Elkészítés

    1.

    A meghámozott burgonyát vastag szeletekre vágjuk. 4 evőkanál olívaolajat összekeverünk egy kevés sóval és borssal. Beleforgatjuk ö a burgonyaszeletekkel, majd tepsibe szétterítjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

    2.

    A maradék, felforrósított olívaolajon megsütjük a megmosott, szárazra törölt hússzeletek mindkét oldalát 7-7 percig, majd sózzuk, borsozzuk. A húst kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a kimagozott, felszeletelt almákat 4 percig, azután hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, meghintjük kevés rozmaringgal, és további 2 percig pároljuk.

    3.

    Az almás keveréket meglocsoljuk balzsamecettel, felöntjük 1 dl vízzel és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük és meghintjük egy csipet kristálycukorral. Végül beletesszük a hússzeleteket, összeforraljuk az egészet, majd a tepsis burgonyával kínáljuk.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin