Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemellfilé balzsamos almával

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 6 ek olívaolaj
  • bors
  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 2 db alma
  • 1 csokor snidling
  • rozmaring (őrölt)
  • 8 ek balzsamecet
  • kristálycukor

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk. 4 evőkanál olívaolajat összekeverünk egy kevés sóval és borssal. Beleforgatjuk a burgonyaszeleteket, majd tepsibe szétterítjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük őket.
    2. A maradék, felforrósított olívaolajon megsütjük a megmosott, szárazra törölt hússzeletek mindkét oldalát 7-7 percig, majd sózzuk, borsozzuk. A húst kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
    3. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a kimagozott, felszeletelt almákat 4 percig, azután hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, meghintjük kevés rozmaringgal, és további 2 percig pároljuk.
    4. Az almás keveréket meglocsoljuk balzsamecettel, felöntjük 1 dl vízzel és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük és meghintjük egy csipet cukorral. Végül beletesszük a hússzeleteket, összeforraljuk az egészet, majd a tepsis burgonyával kínáljuk.

    7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK>>> 

    A BALZSAMECET TITKAI: HOGYAN KÉSZÜL ÉS MIRE HASZNÁLD?>>> 

    TEJSZÍNES SAJTOS CSIRKEMELL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin