Csirkemellfilé balzsamos almával

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 4 szelet csirkemellfilé (150 g-osak)
  • 8 ek balzsamecet
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 db alma
  • 1 csokor snidling
  • őrölt rozmaring
  • kristálycukor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A meghámozott burgonyát vágjuk vastag szeletekre. Keverjünk össze 4 ek olívaolajat egy kevés sóval és borssal. Forgassuk össze a keveréket a burgonyaszeletekkel, terítsük azokat tepsibe, és süssük a 200 fokos sütőben 35 percig.

    2.

    A maradék, felforrósított olívaolajon süssük a megmosott, szárazra törölt hússzeletek mindkét oldalát 7-7 percig, majd sózzuk, borsozzuk meg őket. Végül szedjük ki mindet a serpenyőből, és tartsuk melegen. A visszamaradt zsiradékon pároljuk a kimagozott, felszeletelt almákat 4 percig, azután keverjük hozzájuk a megtisztított, felkarikázott snidlinget, hintsük meg egy kevés rozmaringgal, és pároljuk további 2 percig.

    3.

    Locsoljuk az almás keverékre a balzsamecetet, öntsünk fel 100 ml vízzel, és forraljuk fel. Sózzuk, borsozzuk meg, és hintsük meg 1 csipet cukorral. Végül tegyük bele a hússzeleteket, forrósítsuk át az egészet, majd kínáljuk a tepsis burgonyával.


Diétázók csak almával egyék, a krumplit hagyják ki belőle!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin